Panacur KH250
Panacur KH250

Breed werkend ontwormingsmiddel voor honden en katten. Werkt ook tegen giardia.

Gewicht   

0,150 KG

€ 15,95
Prijs per Breed werkend ontwormingsmiddel voor honden en katten. Werkt ook tegen giardia.

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Panacur is een breed werkend ontwormingsmiddel voor honden en katten en veilig voor puppies en kittens. Het draagt tevens bij aan het herstel bij problemen ten gevolge van Giardia.

De tabletten kunnen direct in de bek, verkruimeld door het voer of door het voer na oplossen in water worden toegediend.

Dosering als normale ontworming Tabletten Panacur KH 250: 1 tablet per 5 kg lichaamsgewicht van de hond of kat gedurende 3 dagen 

Hoe kan een dier met Giardia behandeld worden?
Als er sprake is van een Giardia-infectie, dient het dier behandeld te worden met een wormenmiddel op basis van fenbendazole zoals Panacur of met metronidazol. Hierdoor zullen de in het dier aanwezige parasieten worden gedood. De fenbendazole dient drie opeenvolgende dagen te worden toegediend en wordt na twee weken nogmaals 3 dagen gegeven. Het kan raadzaam, zijn om de het dier gedurende een periode (gemiddeld een maand) een licht verteerbare, energierijke voeding te geven. Deze voeding zorgt voor een minimale belasting van het maag-darmstelsel terwijl er tegelijkertijd voldoende voedingstoffen opgenomen kunnen worden.

Hygiënische maatregelen
Desinfecteren van de omgeving
Het is belangrijk om tijdens en na de behandelperiode de uitwerpselen van het dier direct op te ruimen, zodat uw dier (of andere dieren) er niet meer mee in contact kunnen komen. Om herbesmetting te voorkomen, raden wij aan om ook de ligplaatsen van het dier goed te desinfecteren door de dekens, mand en speeltjes heet te wassen (indien mogelijk) of te reinigen met bijvoorbeeld een stoomreiniger. Daarnaast is het belangrijk om ook de eet- en drinkbakken met kokend water te reinigen. Giardia sterft namelijk pas bij minimaal 70 graden.

Wassen van het dier
Tevens is het belangrijk om het dier zelf ook grondig te reinigen door hem of haar te wassen met een dierenshampoo. In de vacht van het dier kunnen zich namelijk nog cystes van Giardia bevinden die, door bijvoorbeeld oplikken, herbesmetting kunnen veroorzaken. Wanneer u het dier niet kunt wassen, dan kan het ook helpen om het dier regelmatig te kammen. Uiteraard is het wel belangrijk om de kam na afloop weer goed te ontsmetten met kokend water of een stoomreiniger. Met name bij langharige dieren kan het helpen om de haren rond de anus kort te knippen, zodat dit gebied gemakkelijker kan worden schoongehouden.

Giardia is besmettelijk ook voor mensen, dus is goede persoonlijke hygiëne is erg belangrijk. Het is daarom van belang uw handen grondig te wassen nadat u het dier hebt aangeraakt. Daarnaast moeten alle honden en katten gelijktijdig worden behandeld wanneer er sprake is van een Giardia-infectie, ook wanneer er bij de andere dieren geen symptomen worden waargenomen.

Lees voor gebruik de bijsluiter


 

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op.