Bij het bezoeken van onze winkel en onze website kan het voorkomen dat wij je persoonlijke gegevens nodig hebben. We kunnen ons voorstellen dat je deze liever niet afgeeft. Dit zijn uiteraard je persoonlijke gegevens en je wilt niet dat deze ongewenst voor andere doeleinden worden gebruikt. Daarom doen wij er alles aan om jouw persoonlijke gegevens privé te houden.
We leggen je graag uit waarom we je persoonlijke gegevens nodig hebben, wat we er mee doen en wat jouw rechten zijn.

Wat doen we met jouw gegevens?

Online bestellen
Wanneer je een bestelling op onze website plaatst, hebben we een aantal gegevens van je nodig om te zorgen dat we je zo snel mogelijk blij kunnen maken met jouw bestelde artikel(en). Hiervoor hebben we verschillende gegevens van je nodig, zoals je naam en je adres, om je bestelling op de juiste plaats te laten aankomen. Daarnaast willen we graag je emailadres en telefoonnummer, zodat je altijd op de hoogte bent over de levering van je artikelen. Je gegevens worden ook geregistreerd om je betaling in goede banen te leiden, voor vragen over garanties en vragen over het artikel of eventuele klachten. Ook is het belangrijk dat we in het bezit zijn van jouw gegevens als een terugroepactie van een artikel zich voordoet. Op die manier weten we jou te bereiken en te informeren wanneer er sprake is van een fabricagefout in een product. Hierdoor kunnen we vervelende situaties voorkomen.
Ook gebruiken wij de gegevens om een goed beeld van jou als klant te krijgen. Op basis hiervan kunnen we verbeteringen aanbrengen op onze website, in ons assortiment en je passende aanbiedingen doen.


Deze gegevens van jou worden gedeeld met een externe dienstverlener. Je adresgegevens worden aan PostNL of DHL verstrekt, zodat zij jouw bestelling zo snel mogelijk op de door jou gekozen plaats kunnen afleveren. Deze gegevens worden door PostNL en DHL alleen gebruikt voor het kunnen bezorgen van jouw bestelling en niet voor andere doeleinden.

Deze gegevens van jou bewaren we voor een periode van minimaal 7 jaar, omdat we belastingtechnisch verplicht zijn om de gegevens van iedere aankoop die je bij ons doet 7 jaar te bewaren.

Online account
Het online shoppen bij VitaDier kun je nog makkelijker maken door een online account aan te maken. Door je op de website te registreren maak je je persoonlijke account aan. We vragen je om de volgende gegevens met ons te delen: je naam, adres, telefoonnummer, emailadres en geslacht.


Met een online account hoef je niet steeds opnieuw je gegevens in te vullen wanneer je een bestelling plaatst. Je kunt je gegevens bekijken of wijzigen, je factuur- en afleveradressen opgeven en je bestellingen bekijken. Ook kun je een wensenlijstje samenstellen dat bewaard blijft, op deze manier hoef je jouw favoriete producten niet opnieuw op te zoeken. Daarnaast kun je zelf het wachtwoord wijzigen van je online account.
We gebruiken deze gegevens ook wanneer een terugroepactie van een bepaald product zich voordoet. Op die manier weten we dat jij het betreffende product hebt aangeschaft en kunnen we je bereiken en informeren over een fabricagefout in het product. Hierdoor worden er vervelende situaties voorkomen.
Wanneer je een online account hebt, koppelen we alle gegevens die we van jou ontvangen aan je online account.


De gegevens die we voor jouw online account van je ontvangen bewaren we zolang jij je account wilt aanhouden. Wil je je online account opzeggen? Dat kan door een mail te sturen naar info@vitadier.nl. Je gegevens worden dan direct verwijderd.

Kopen in onze winkel
Als je een aankoop doet in onze winkel dan worden de transactiegegevens geregistreerd. Dit wordt gedaan om je betaling in goede banen te leiden. Deze transactiegegevens worden 7 jaar bewaard, dit moet van de belastingdienst.


Bij een aankoop in een filiaal kun je gebruik maken van je klantenkaart. De transactiegegevens worden door het scannen van je naam gekoppeld aan je spaaraccount bij VitaDier. Zie voor verdere informatie over de klantenkaart ‘Spaarkaart VitaDier’.

Ook gebruiken wij de transactiegegevens om een goed beeld van onze klanten te krijgen. Op basis hiervan kunnen we verbeteringen aanbrengen in onze filialen en in ons assortiment.

Bezoek aan onze website
Wanneer je de website van VitaDier bezoekt, worden er cookies uitgedeeld. Een cookie (ook wel HTTP cookie genoemd) hapt kleine tekstbestandjes uit onze website en zet deze op de harde schijf van je computer of mobiele telefoon op het moment dat je de website bezoekt.


Dankzij cookies hoef je niet steeds dezelfde informatie in te voeren of te downloaden wanneer je bij ons terug komt. Superhandig dus! Zo zorgen de cookies ervoor dat je ingelogd blijft terwijl je onze site gebruikt, maar ze houden ook bij welke producten je recent bekeken hebt. Je hebt cookies tevens nodig om je digitale winkelmandje gevuld te houden.
Met cookies kunnen wij ook inzicht krijgen in hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen we zorgen voor een nog betere website en deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken! En laten we eerlijk zijn, cookies worden ook gebruikt voor onze marketing. Er kunnen advertenties getoond worden die speciaal voor jou gemaakt zijn en die je op verschillende websites kunt tegenkomen.


VitaDier maakt gebruik van de volgende cookies:
Vereiste cookies: Bepaalde cookies zijn noodzakelijk om de site correct te laten werken. Ze worden gebruikt om bezoekers te verifiëren zodat wij weten wie de bezoeker is tijdens een web sessie en om je aan te melden bij onze website.
Functionele cookies: Voor het plaatsen en uitlezen van dit type cookie is het verkrijgen van voorafgaande toestemming niet vereist. Deze cookies spelen een functionele rol binnen de website. Hierbij kun je denken aan het vullen van je winkelwagentje, je login onthouden of vastleggen dat een andere cookie wel of niet mag worden gezet. Functionele cookies zijn cookies die VitaDier slechts inzet omdat de site anders niet goed kan functioneren.
Analytische cookies: Deze cookies worden gebruikt om het gebruik van de website te analyseren. Voor deze cookies vragen wij jouw toestemming. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarnaast hebben wij het laatste octet van het IP- adres gemaskeerd, ‘gegevens delen’ met Google uitgezet en maken wij geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.


Sommige cookies worden direct verwijderd als je je browser afsluit. Andere cookies (die met inloggegevens) kunnen jaren op je computer blijven staan als je ze niet verwijdert. Je kunt de cookies op elk gewenst moment verwijderen. Bekijk daarvoor de handleiding van je browser. De kans bestaat dat bij het verwijderen van de cookies de website niet meer optimaal functioneert.


VitaDier Spaarkaart
De Spaarkaart van VitaDier gebruik je in de winkel bij het afrekenen van je aankoop, maar ook zonder Spaarkaartkaart kun je natuurlijk je aankopen afrekenen en van acties en kortingen profiteren.

Om deel te nemen aan het VitaDier Spaarprogramma hebben we een aantal gegevens van je nodig: je naam, woonplaats, email, telefoonnummer en geslacht.

Door je gegevens met ons te delen kun je profiteren van verschillende voordelen. Zo spaar je punten wanneer je een aankoop doet in de winkel. Deze punten staan voor een bepaald bedrag dat je bij een volle spaarkaart op elk gewenst moment kunt verzilveren aan de kassa.

De gegevens worden bewaard zolang jij klant bent van VitaDier. Als je aangeeft geen klant meer te willen zijn, worden je gegevens verwijderd. Je kunt je spaarkaart opzeggen door een mail te sturen naar info@vitadier.nl.

Aanmelden voor de VitaDier nieuwsbrief
Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste acties, aanbiedingen en de nieuwste producten? Dat kan door je in te schrijven voor de VitaDier nieuwsbrief. Hiervoor vragen we je naam en emailadres zodat we de nieuwsbrief naar je toe kunnen sturen.


De gegevens die we hiervoor van jou ontvangen, bewaren we zolang jij de nieuwsbrief wilt ontvangen. Wil je geen nieuwsbrieven meer ontvangen? Dan kun je je gemakkelijk afmelden, door op de knop ‘afmelden’ te klikken. Deze knop vind je onderaan elke nieuwsbrief die je ontvangt. Wanneer je je afmeldt, worden je gegevens verwijderd uit de lijst van actieve nieuwsbriefontvangers. Je gegevens blijven nog voor een periode van 3 jaar bewaard. Mocht je je op een later tijdstip weer in willen schrijven, dan zijn al je gegevens nog beschikbaar en hoef je niet opnieuw het hele proces van inschrijving te doorlopen.

Voor het versturen van de nieuwbrief maken wij gebruik van Mailchimp. Dit een Amerikaanse partij. Je gegevens gaan naar Amerika. VitaDier mag alleen persoonsgegevens doorgeven naar derde landen met een passend beschermingsniveau. Amerika is een land met een passend beschermingsniveau. Het systeem is extra goed beveiligd door middel van een EU-U.S. Privacy Shield.

Contact klantenservice
Neem je contact op met onze klantenservice? Dan vragen we je om een aantal gegevens, afhankelijk van de vraag of klacht die je hebt. In enkele gevallen wordt je IP adres aan ons getoond. Voorbeelden van andere gegevens die we van je vragen zijn je naam, email en telefoonnummer. Uiteraard helpen wij jou wanneer je een vraag of probleem hebt. Onze klantenservice staat klaar om jou van goed advies te voorzien. Je kunt onze klantenservice op verschillende manieren bereiken, via de mail, telefoon en social media. We gebruiken je gegevens voor het beantwoorden van je vraag of het oplossen van je probleem. Ook kunnen we je op de hoogte houden van de status van je vraag of klacht.
Tevens wordt je IP adres aan ons getoond. Het komt weleens voor dat personen die contact met ons opnemen vragen stellen die niets te maken hebben met de producten en diensten die wij aanbieden. Sommige van deze vragen ervaren wij als niet respectvol en uiterst vervelend. Het IP adres van deze personen kunnen wij dan blokkeren, zodat ze geen contact meer met ons kunnen opnemen.


Wil je dat al je gegevens uit ons systeem worden verwijderd? Of wil je jouw online account en/of spaarkaart opzeggen? Laat het ons weten via info@vitadier.nl

Meedoen met onze winacties
Bij VitaDier kun je regelmatig meedoen aan leuke winacties. Wanneer je gewonnen hebt, vragen wij je om een aantal gegevens met ons te delen, zoals je naam, adres, email en telefoonnummer, als winnaar wil je natuurlijk je welverdiende prijs in ontvangst kunnen nemen.

De gegevens die we voor winacties via Facebook van jou ontvangen worden minimaal 2 jaar bewaard. Zo kunnen we in de gaten houden dat niet steeds dezelfde persoon wint en kunnen we de winacties analyseren voor het verbeteren en aanbieden van nog meer leuke winacties.

Sponsoring
Wil je jouw evenement laten sponsoren door VitaDier? Dien je aanvraag voor sponsoring via de mail te doen. Als jij de contactpersoon bent van het evenement vragen we jou om je naam, email en telefoonnummer met ons te delen.
Deze gegevens gebruiken we om contact met je op te kunnen nemen over de sponsoring en om een plaats en datum voor de levering van de gesponsorde artikelen af te spreken.


De gegevens die we hiervoor van jou ontvangen bewaren we voor een periode van 2 jaar. Mocht je in de toekomst weer een aanvraag doen voor het sponsoren van hetzelfde evenement, dan kunnen we gemakkelijk alle details van de eerdere sponsoring opzoeken.

Beoordeling geven
Wanneer je een online aankoop doet krijg je binnen enkele weken een email met de vraag of je VitaDier wilt beoordelen door middel van het schrijven van een review. Hiervoor vragen we naar je naam, email en je mening over VitaDier. Ook wordt je IP-adres geregistreerd.


Deze gegevens hebben we nodig voor het kunnen plaatsen van je review. Met jouw review help je anderen om een weloverwogen keuze te maken om een bestelling te plaatsen bij VitaDier. Ook kunnen wij aan de hand van jouw review onze service optimaliseren.

Je persoonsgegevens blijven maximaal 3 maanden bewaard, daarna worden ze vernietigd. Wil je dat jouw gegevens eerder worden verwijderd? Stuur ons dan een mail via info@vitadier.nl

Social media
Natuurlijk vind je VitaDier ook op verschillende social media kanalen, zoals Facebook, Instagram en YouTube. Bij het gebruiken van deze kanalen ga je akkoord met de voorwaarden van het social media kanaal dat je gebruikt.


VitaDier gebruikt de verschillende social media kanalen om jou op de hoogte te houden van acties, aanbiedingen en nieuwtjes. Ook de winacties lopen via social media kanalen.
Wanneer je een vraag, klacht of opmerking hebt, kun je ook contact met ons zoeken via social media. Hiervoor vragen we doorgaans een aantal gegevens van je, zoals je naam, adres en email. Deze gegevens hebben we nodig om jouw vraag te beantwoorden of je probleem op te lossen. Ook kunnen we je op de hoogte houden van de status van je vraag of probleem.


Wil je dat de gegevens die je via social media met ons deelt worden verwijderd of wil je je online account en/of spaarkaart opzeggen? Laat het ons dan weten via info@vitadier.nl

Je kunt ook advertenties van VitaDier tegenkomen op diverse social media kanalen. De advertenties die je te zien krijgt, zijn gekoppeld aan de gegevens die het betreffende social media kanaal over jou heeft verzameld. Hier heb jij toestemming voor gegeven aan het social media kanaal. Het social media kanaal weet welke pagina’s je volgt en waar je interesses liggen. Over de verzameling van dit soort gegevens heeft VitaDier geen zeggenschap. Bekijk voor meer informatie of om dit aan te passen de voorwaarden van het desbetreffende social media kanaal.

Camera’s
In al onze winkel hebben wij camera’s hangen. Deze camera’s dragen bij aan jouw veiligheid maar ook aan de veiligheid van onze medewerkers en producten. De beelden die met de camera’s worden opgenomen worden na 4 weken verwijderd. Wanneer er een incident plaatsvindt, bijvoorbeeld een diefstal, dan blijven de beelden bewaard totdat het incident is afgehandeld. In de praktijk zal dit betekenen dat de beelden bewaard blijven totdat de eventuele uitspraak onherroepelijk is geworden, dit geldt zowel bij een strafrechtelijke zaak als bij een civielrechtelijke zaak.


Solliciteren bij VitaDier
Wanneer je bij VitaDier solliciteert, vragen wij je om een aantal gegevens, zoals je naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Wij willen graag een zo goed mogelijk beeld van jou krijgen om te kijken of de vacature bij jou past of om te kijken of we een passende functie voor je hebben in het geval van een open sollicitatie. Daarnaast willen we contact met je kunnen opnemen over de vacature.


De gegevens die we van je ontvangen voor de sollicitatieprocedure worden na de sluitingsdatum van de vacature nog 4 weken bewaard. Wanneer we jouw gegevens langer willen bewaren, omdat er in de toekomst wellicht een passende functie voor je is, vragen we je toestemming om de gegevens voor een langere periode te bewaren.

Beveiliging van je gegevens
De gehele website van VitaDier is via een SSL-certificaat versleuteld. Na versleuteling draait de volledige webshop op een https:// verbinding, waarbij de “s” staat voor “secure” en het kenmerk “veilig” wordt meegegeven. Daarnaast wordt er voor het beveiligen van je gegevens gebruik gemaakt van inlog, versleuteling wachtwoord, beveiliging met wachtwoord, SHA versleuteling en encryptie data.
Met de bedrijven die voor ons persoonsgegevens verwerken zijn verwerkersovereenkomsten afgesloten. Hierin is vastgelegd dat deze bedrijven de technische en organisatorische maatregelen treffen die nodig zijn voor het beveiligen van je gegevens. Zij zorgen voortdurend voor een passend beveiligingsniveau van de systemen waarin de persoonsgegevens worden verwerkt. Daarnaast bestaat er een geheimhoudingsplicht ten aanzien van de persoonsgegevens die zij verwerken.


Rechtsgronden voor de verwerking
De verwerking van jouw gegevens gebeurt op basis van verschillende rechtsgronden. In sommige gevallen zijn wij wettelijk verplicht om je gegevens te verwerken. Daarnaast hebben we je gegevens nodig voor het uitvoeren van een overeenkomst die we met je afsluiten. Ook worden je gegevens onder bepaalde omstandigheden verwerkt omdat wij daar een gerechtvaardigd belang bij hebben. Dit gerechtvaardigde belang bestaat eruit dat we jou gegevens gebruiken voor de normale bedrijfsvoering van VitaDier en het levert voor jou een beperkt privacy risico op. We vragen naar de voor de hand liggende gegevens, zoals je naam, adres en woonplaats. We verwerken geen bijzondere, gevoelige persoonsgegevens van jou, zoals je godsdienst, gezondheid en ras. Tot slot vragen we in bepaalde situaties toestemming aan je voor het verwerken van je gegevens.

Wat zijn jouw rechten?
Recht op inzage
Als klant van VitaDier heb je recht op inzage in je eigen gegevens. Via jouw online account heb je al voor een groot deel inzage in de gegevens die we van jouw verzamelen. Wanneer je geen online account heb, kun je ons vragen welke gegevens we van jou verwerken.
Wil je precies weten welke gegevens VitaDier van jou bewaard? Neem dan contact met ons op via info@vitadier.nl


Recht op rectificatie
Wanneer de gegevens die wij van jou hebben niet juist zijn, dan heb je recht op rectificatie van die gegevens. Ook heb je het recht om je gegevens aan te vullen, wanneer de verwerking van je gegevens plaatsvindt op basis van onvolledige gegevens. Wil jij je gegevens laten rectificeren? Laat het ons weten via info@vitadier.nl


Recht op verwijderen/vergeten worden
Je hebt als klant het recht om je persoonsgegevens te laten verwijderen en het recht dat deze gegevens vergeten worden. Wil jij je gegevens verwijderen en vergeten worden? Laat het ons weten via info@vitadier.nl


Recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens
Als klant heb je het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens. Hier geven wij altijd gehoor aan door te staken met de verwerking van je gegevens, tenzij gerechtvaardigde gronden zwaarder wegen. Wil jij bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens? Neem dan contact met ons op via info@vitadier.nl


Recht op het intrekken van toestemming
Heb je toestemming aan ons gegeven voor het verwerken van je persoonsgegevens? Dan kun je deze altijd weer intrekken door een mail te sturen naar info@vitadier.nl. Op het moment dat jij je toestemming intrekt, worden je gegevens bij ons verwijderd.


Recht op klagen bij de Autoriteit Persoonsgegevens
Wanneer je onverhoopt toch een klacht hebt over de verwerking van je persoonsgegevens, kun je je ook richten tot de relevante overheidsautoriteit (Autoriteit Persoonsgegevens).


Verantwoordelijke voor je gegevens
VitaDier, gevestigd aan Stationsweg 9-11, 3253 AP, te Ouddorp, is verantwoordelijke voor de verwerking van je gegevens.

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van deze website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op.